Kies trekken?

Welkom bij de Haagse Tandarts in Den Haag. We helpen u graag met een gezond gebit zonder gaatjes.

Kies trekken bij uw tandarts in Den Haag?

Behoud van uw eigen tanden staat bij ons altijd voorop. Toch komt het voor dat een kies of tand er  uitgehaald moet worden door deze te trekken. Dit heeft verschillende redenen. Het kan zijn dat er sprake is van een ernstige tandvleesontsteking die ook het bot aantast (parodontitis). De kies of tand staat dan niet meer goed vast om zijn functie te kunnen vervullen. Het kan ook zijn dat door een ongeval of ongelukje met eten de kies zo ver is afgebroken dat hij niet meer hersteld kan worden. Een ander voorbeeld is dat verstandskiezen het tandvlees laten ontsteken of dat ze scheef groeien. De tandarts kan dan voorstellen om deze te laten trekken.

De tandartsen van De Haagse Tandarts kunnen zelf het grootste deel van de tanden zelf trekken. Bij speciale omstandigheden kunnen zij u ook doorverwijzen naar een kaakchirurg. 

Kies trekken stap voor stap 

Bij de Haagse Tandarts wordt er allereerst een foto gemaakt. Zo kunnen we vaak zien hoe ver de wortels van de kies bij de zenuw liggen. Soms kun je ook zien of de mogelijkheid bestaat dat de kies afbreekt. In dit soort gevallen verwijzen we vaak door naar de kaakchirurg.

Na het nemen en beoordelen van de foto’s, wordt er allereerst goed verdoofd. Is deze goed ingewerkt, dan zal de tandarts de tand los wrikken, om hem er daarna uit te halen.

Soms kan de kies er beter uit gehaald worden door hem te splitsen. Hij wordt dan door midden geboord als de tand bijvoorbeeld in een moeilijke hoek staat. Soms komt het wel eens voor dat het wondje gehecht moet worden. Dit kan de tandarts gewoon zelf. 

Na de behandeling

Na de behandeling is het normaal dat u ‘na-pijn’ ervaart. U kunt deze bestrijden met paracetamol. Uiteraard kunnen we u hier nog veel meer over vertellen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Ja, ik wil graag een gezond en goed gebit!

inschrijven (landingspages)
Geslacht *
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *
Over de Haagse Tandarts