Wilt u witte tanden en een langdurig stralende lach?

Welkom bij de Haagse Tandarts. We helpen graag met een frisse en jeugdige uitstraling van uw gebit. Veilig witte tanden en een langdurig resultaat. Mooi en goed wit. Lees hieronder verder over tanden bleken in Den Haag.

Tanden bleken bij de Haagse Tandarts

Wilt u uw stralende lach van vroeger terug? Dat kan!

Droomt u ook van frisse, parelwitte tanden? Dan kunt uw tanden laten bleken. Bij de Haagse Tandarts kan dat op een veilige, verantwoorde manier. Met langdurig resultaat. Wij vertellen u daar graag meer over.

Tanden verkleuren met de jaren

Jonge kinderen hebben hagelwitte tandjes. Maar de tanden van volwassenen zijn een stuk donkerder.

Hoe komt dat? De eerste oorzaak is aanslag. Rode wijn, koffie, thee, roken en de kleurstoffen in ons eten veroorzaken aanslag die zich op de tanden vastzet. Na verloop van tijd dringt die aanslag de tand binnen. Dan ontstaat er verkleuring.

De tweede factor is het tandbeen (dentine) dat onder het tandglazuur zit. Dit kleurt donkerder als u ouder wordt. Bij volwassen tanden is er meer dentine. En dat is door het tandglazuur heen te zien als vergeling. Het is goed om u te realiseren dat deze verkleuring dus van binnenuit komt.

Verschillende methodes om te bleken

Gelukkig is er wat te doen aan gele tanden. Als u ze laat bleken kunt u weer een frisse, jeugdige lach kunt laten zien. Er zijn verschillende manieren waarop mensen tanden witter proberen te maken. We zetten ze hier voor u op een rijtje (niet uitputtend). Misschien hebt u er al eens een geprobeerd.

Whitening’ tandpasta

Er zijn allerlei blekende tandpasta’s op de markt. Deze kunnen helpen om aanslag van uw tanden te verwijderen. Het is belangrijk dat u weet dat deze tandpasta’s de verkleuring van tanden niet kunnen corrigeren, ze werken alleen bij aanslag die zich aan de buitenzijde op het tandglazuur bevindt.

Zelf met waterstofperoxide aan de slag (niet doen!)

Dit bleekmiddel is krachtig, maar je moet het wel op de juiste manier toepassen. Op TikTok zijn diverse influencers te zien die op eigen houtje hoog geconcentreerde waterstofperoxide op hun tanden smeren. Doe dat niet! Bij verkeerd gebruik kan het leiden tot irritatie aan tandvlees en slijmvliezen.

Bleekgels en UV-licht

Bij deze methode wordt gel op de tanden aangebracht. Dit kan gel zijn met een hele lage dosering waterstofperoxide (minder dan 0,1%), houtskool, baking soda of diverse andere producten. Vervolgens wordt het gebit nog wel eens ‘uitgedroogd’ met een speciale UV-lamp. Sowieso is een gevolg van uitdroging dat tanden witter worden, maar kunnen er ook gevoelig door worden en door uitdroging is de witte kleur van kortere duur.

Verantwoord bleken bij de tandarts

De meest effectieve manier om verkleurde tanden weer wit te maken is om de oorzaak weg te nemen. Dat betekent dat de vergeelde dentine in de tanden gebleekt wordt. Met bleken, breek je de moleculen af die de verkleuring veroorzaken. De tandarts kan dat voor u verzorgen met de juiste dosering waterstofperoxide. Daarbij wordt de natuurlijke zuurgraad (pH) tijdelijk verhoogd. Dit versterkt en versnelt het bleekproces en voorkomt dat uw tanden uitdrogen. Deze methode is veilig. En het fraaie resultaat is langdurig.

Hoe werkt dat dan?

De tandarts zal uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw gebit en tandvlees gezond zijn. Als dat het geval is, kunt u veilig de thuisbleekmethode gebruiken.

Er wordt een afdruk van uw tanden gemaakt voor een bitje dat heel precies om uw tanden past (en dus niet lekt op het tandvlees). Als het bitje klaar is, komt u terug naar de praktijk. Dan laat de tandarts of de mondzorgkundige zien hoe u de bleekgel in het bitje aanbrengt en in uw mond plaatst. Zo zijn uw tandvlees en slijmvliezen uitstekend beschermd. Het geheim van deze methode is de bleekgel. Deze bevat een verantwoord gehalte waterstofperoxide dat werkt en de pasta houdt tegelijkertijd de pH-waarde in uw mond op peil – of verhoogt deze zelfs tijdelijk. Daardoor zullen uw tanden niet uitdrogen of gevoelig worden en de duur dat u bleekt wordt daarmee verkort.

U bepaalt zelf het gewenste resultaat

U zet het bleekproces thuis voort tijdens het kijken van Netflix of als u slaapt. U draagt het bitje met de gel 30-60 minuten per dag: ’s avonds voor het slapen gaan is het best, u eet en drinkt dan niet meer.

Samen met de tandarts of mondzorgkundige bepaald u de huidige kleur van uw tanden om later het resultaat te kunnen vergelijken. Door het proces van het bleken dagelijks te herhalen wordt het process van bleken en stralend witte tanden versterkt. Het resultaat ontstaat dus geleidelijk. Na ongeveer zeven sessies thuis bij de tv ziet u al resultaat. U gaat door totdat u vindt dat uw tanden wit genoeg zijn. Zo nodig kunt u uw gebit na een paar jaar nog wat opfrissen. Het op maat gemaakte bitje kunt u dan gerust opnieuw gebruiken en u doet dit gewoon weer thuis.

 

Ja, ik wil mij inschrijven bij de haagse tandarts!

 

inschrijven (landingspages)

Geslacht *
Bent u erg bang voor de tandarts?
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *