Voor angstige patiënten

Bent u bang voor een bezoek aan de tandarts in Den Haag? Onze angsttandarts begeleidt u.

Bent u bang voor de tandarts?

Maar liefst 40% van alle Nederlanders is in meer of mindere mate bang voor de tandarts. U bent dus absoluut niet de enige. Met onze hulp overwint of vermindert u uw angst. En krijgt u weer een gezond gebit.

De eerste en enige geaccrediteerde angsttandarts in Den Haag

De angst voor tandartsen fascineerde onze eigen geaccrediteerde angsttandarts in Den Haag, Maaike Schutjes. Zij deed er drie jaar lang studie naar. Leerde hoe je omgaat met patiënten met angst. Zelfs wanneer die extreem is. Maaike werd zo de eerste opgeleide, gediplomeerde angsttandarts in Den Haag. Inmiddels heeft zij al veel mensen van hun angst voor de tandarts afgeholpen. Iedere keer weer met grote voldoening.

In het Kwaliteitsregister Tandartsen vind u tandartsen met een specialisatie voor angstbegeleiding: KRT

Binnen onze praktijk hebben alle tandartsen veel ervaring en affiniteit met het behandelen van angstige patiënten. Zij begeleiden u geduldig en op een rustige wijze bij de behandeling.

Wij stellen u op uw gemak

We doen er alles aan om u op uw gemak te stellen. Daarvoor gebruiken we verschillende wetenschappelijke technieken. En bijvoorbeeld ademhalingstechnieken.

De behandeling zelf bouwen we rustig op. Als we bijvoorbeeld moeten boren, laten we u eerst wennen aan het geluid. En we checken of het goed met u gaat. Indien nodig herhalen we dit. Totdat u klaar bent voor de volgende stap.

We doen niets zonder dat u er klaar voor bent

Wanneer u voor een behandeling komt, nemen we ruim de tijd voor u. Wordt het u te veel? Dan stoppen we gewoon even. We doen niets zonder dat u er klaar voor bent. Net als tijdens het kennismakingsgesprek zorgen we dat u een goed gevoel overhoudt aan uw bezoek. Zodat u de moed heeft door te gaan.

Het begint met een kennismakingsgesprek

Heeft u angst en overweegt u om zich bij ons in te schrijven? Geef hierbij dan aan dat u bang bent (u kunt dit in het formulier aangeven). Wij sturen u dan een vragenlijst toe, zodat we u de best mogelijke zorg kunnen geven en uw bezoek kunnen voorbereiden. Zodra u de vragenlijst ingevuld aan ons terug heeft stuurt, bellen wij u voor een intake.

Tijdens de intake krijgt u alle tijd om te vertellen over uw angst. En wij luisteren. We vinden niets ‘gek’. En als u het goed vindt, kijken we even rustig met een spiegeltje naar uw gebit. Ook maken we een paar röntgenfoto’s en wilt u verder gaan, dan maken we een behandelplan met u. Tijdens de intake vindt er geen behandeling plaats.

De intake kost rond de € 194,17 en € 231,41. Dit ligt onder andere aan het aantal röntgenfoto’s dat we moeten maken. Check indien gewenst bij uw aanvullende zorgverzekering of deze worden vergoed.

Daarna sturen we u een vrijblijvende begroting voor verdere behandeling. Daarin leest u wat nodig is om uw gebit weer gezond te maken of te houden.

Waarom wij geen narcose tandarts zijn

Een alternatief voor angstbegeleiding is behandeling onder algehele narcose. U bent van de wereld, terwijl de tandarts z’n werk doet. Dit klinkt heel aantrekkelijk; u merkt er immers helemaal niets van.

Maar van uw angst komt u zo niet af. In plaats van de confrontatie met de angst aan te gaan, mist u uw kans om het probleem aan te pakken. En uw angst in de toekomst aan te kunnen.

Ja, ik wil graag een gezond en goed gebit!

inschrijven (angstige patienten)
Geslacht *
Bent u erg bang voor de tandarts?
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *
Over de Haagse Tandarts