Voor kinderen

Een gezond en gaaf gebit voor uw kind? Kom met uw kind naar de tandarts in Den Haag.

Kids naar de tandarts in Den Haag

Het is van belang om kinderen al vroeg te leren hoe ze hun gebit verzorgen en gezond houden. Neemt u daarom uw kind al vanaf het doorkomen van het eerste tandje mee.  Uw kind kan dan al een beetje wennen aan het tandartsbezoek. Dat doen we natuurlijk spelenderwijs.

Onze tandartsen hebben veel ervaring en affiniteit met het behandelen van kinderen. En bovenal: ze vinden het superleuk.

 

Met uw kind naar de tandarts in Den Haag

Van melkgebit naar blijvende tanden

Als uw kind wat ouder is, is het van belang om minimaal twee keer per jaar op controle te komen. Bij het wisselen van het melkgebit zorgt de blijvende tand ervoor dat de wortels van de melktand worden opgelost. De melktand valt eruit en wordt vervangen door een blijvende kies. Het glazuur is dan nog niet uitgehard en kwetsbaar. Ook dan is een goede gebitsverzorging op jonge leeftijd van belang.

 

Ongelukje bij valpartij of sporten

Stel uw kind is gevallen en de voortand is afgebroken of ligt eruit. Wat moet u dan doen? Belt u ons altijd direct op, samen overleggen we of uw kind gelijk langs moet komen. Het is van belang onderscheid te maken tussen een ongelukje met een melktand en een blijvende tand.

Als er een melktand volledig is uitgevallen, mag deze niet worden teruggeplaatst. Als er een stukje is afgebroken, dan kan de tandarts de scherpe tand/rand glad maken. Uw kind beschadigt dan niet per ongeluk haar wang of tong.

 

Als er een blijvende tand uit is gevallen, dan kan deze mogelijk wel worden teruggezet. Het is zaak dat u daar al mee begint direct na het ongeluk en niet wacht met terugplaatsing tot u bij de tandarts bent. Wat kunt u doen?

  • Pak allereerst de tand bij de kroon beet (niet bij de wortel!)
  • Plaats de tand, met de juiste kant naar voren, terug in de oorspronkelijke positie in de holte.
  • Lukt dit? Laat uw kind dan de tanden op elkaar houden met een watje ertussen
  • Lukt dit niet? Bewaar de tand in een beker melk, een beetje speeksel of onder uw tong (niet in een glas water) en neem deze mee naar de tandarts.

Kinderen zijn gratis

Een bezoek aan de tandarts is voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar gedekt door de basisverzekering en hoeft geen financiële drempel te vormen. Beugels worden daarentegen weer niet in de basisverzekering gedekt. Houd daar rekening mee.

Ja, ik mijn kind wil graag een gezond en goed gebit!

inschrijven (landingspages)
Geslacht *
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *