Slijtage aan tanden | Den Haag

Welkom bij de Haagse Tandarts in Den Haag. We helpen u graag met een gezond gebit zonder slijtage.
Lees hieronder verder wat slijtage aan het gebit precies inhoudt en wat u eraan kunt doen.

Gebitsslijtage

Naar verloop van tijd is bij iedereen fysiologische slijtage zichtbaar bij het gebit. Maar soms verloopt de slijtage sneller dan normaal en worden tanden en kiezen steeds korter. Naast een esthetische invloed, wordt bij snelle en ergeree slijtage ook de functie van het gebit beinvloed. 

Oorzaken slijtage

Je gebit kan slijten door twee oorzaken: wrijving, zoals bij tandenknarsen en het kauwen op voorwerpen (attritie of abrasie) of het slijten doordat zuur het tandweefsel aantast (erosie).

Behandeling gebitsslijtage

Bij beperkt weefselverlies helpt je tandarts om verdere slijtage te voorkomen. Hij/zij geeft informatie over alle oorzakelijke factoren en het individuele risico voor de toekomst, adviezen over het voorkomen van tanderosie en slechte poetsgewoontes. Het reeds verloren weefsel kan aangevuld worden met restauratiemateriaal en er kan een beschermplaat gemaakt worden. Je tandarts controleert vervolgens eventuele vordering van de slijtage in de loop van de tijd. Bij gevorderde slijtage staat het herstel van de versleten gebitselementen meer op de voorgrond. De behandelingskeuze wordt bepaald door de aard, hoeveelheid en het verloop van slijtage en de gevolgen voor je gebit.

Het gebitsherstel door restauratieve behandeling kan uitgevoerd worden met tandkleurig restauratiemateriaal dat direct in de mond wordt aangebracht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het weefselverlies indirect te herstellen in samenwerking met een tandtechnicus. Tanden en kiezen kunnen dan in alle rust buiten de mond voorbereid worden en vervolgens in de mond bevestigd. In geval van gebitsslijtage door wrijving wordt na de restauratieve behandeling een beschermplaat gemaakt, die meestal alleen ’s nachts gedragen hoeft te worden.

Bron: NVGPT en www.allesoverhetgebit.nl

De Haagse Tandarts. Tandartspraktijk in Den Haag – Benoordenhout.

Na de behandeling

Na de behandeling is het normaal dat u ‘na-pijn’ ervaart. U kunt deze bestrijden met paracetamol. Uiteraard kunnen we u hier nog veel meer over vertellen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Ja, ik wil graag een gezond en goed gebit!

inschrijven (landingspages)
Geslacht *
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *
Over de Haagse Tandarts