De antwoorden op de meestgestelde vragen hebben we al voor u op een rijtje gezet.
ALGEMENE VRAGEN
Coronavirus en een afspraak op de praktijk?
Als u in de wachtruimte bent, houdt u natuurlijk 1,5 meter afstand in acht. Om daartoe de drukte in de wachtruimte te beperken, vragen we u:
- alleen naar de praktijk te komen en niet langer dan vijf minuten van tevoren plaats te nemen in de wachtkamer;
- zoveel mogelijk thuis naar de wc te gaan en thuis uw tanden te poetsen.
In de wachtruimte, maar ook via een digitale link in de afspraakherinnering, vind u een vragenlijst over covid-symptomen. Hiermee kunnen we samen met u bepalen of we u mogen behandelen. Bijv. met koorts (>38 graden), hoest- en/of verkoudheidsklachten kunnen we u niet behandelen. Uiteraard stemmen we dit samen af. We hopen u spoedig weer te zien.
Wat u in de tussentijd zelf kunt doen qua hygiëne vind u op: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Zijn jullie ook ’s avonds of in het weekend open?
- Op donderdagmiddag zijn wij geopend tot 18:00 uur.
- Op gezette dagen zijn wij op zaterdag of ’s avonds geopend.
- Voor acute (pijn)klachten buiten openingstijden kunt u terecht bij de Tandartsspoedpraktijk HMC Westeinde, bereikbaar op 0900 8602 (www.tandartsspoedpraktijk.nl/den-haag)
Kan ik bij jullie zonder afspraak terecht?
Doen jullie ook esthetische behandelingen, zoals tanden bleken, onzichtbare beugels van Invisalign of bijv. facings?
Kan ik bij jullie zonder verzekering terecht?
Dat kan. Houd er wel rekening mee dat u direct na de behandeling aan de balie betaalt. U krijgt een gespecificeerde nota mee die u zelf bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.
Kan ik ook achteraf betalen, of op rekening?
U rekent direct na de behandeling via pinbetaling met ons af. Als u een aanvullende verzekering hebt voor tandheelkundige zorg, kunt u zelf (een deel van de kosten) declareren bij uw ziektekostenverzekering.
De kosten van de behandeling van kinderen tot 18 jaar hoeven niet te worden betaald; deze declareren wij voor u bij uw zorgverzekering.
Tevreden of een verbeterpunt?
Uw mening telt.
Wij horen graag hoe u uw bezoek aan onze praktijk heeft ervaren. Uw reactie is heel waardevol: daarmee kunnen we onze zorg en service verbeteren. Geef uw suggestie, klacht of compliment dus altijd aan ons door! Dat mag bij de behandelaar, maar mag aan de balie of via een mail naar contact@dehaagsetandarts.nl.
Klacht
Ondanks de inzet van onze medewerkers kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de behandeling in onze praktijk. Spreek ons daarover alstublieft aan, dan proberen we uw klacht op te lossen. U kunt hiervoor natuurlijk bellen of mailen en vragen naar de praktijk manager. Uiteraard gaan we graag met u hierover in gesprek.
Advies van TIP
Mocht u een vraag hebben waar u toch niet helemaal uit komt, dan mag u uw vraag ook voorleggen aan het Tandheelkundig Informatie Punt. Die kan u advies geven over welke stappen u kunt ondernemen om uw klacht op te lossen. U doet dat via het speciale contactformulier op Allesoverhetgebit.nl/contact
Klachtenregeling
Als praktijk zijn wij aangesloten bij de beroepsvereniging KNMT. Mocht u een klacht hebben waar u met de praktijk manager en het Tandheelkundig Informatie Punt niet uitkomt, dan kunt u uw klacht daar ook aanmelden. De KNMT opereert als een derde, neutrale partij. Via de KNMT zal een onafhankelijke klachtenfunctionaris kosteloos tussen u en uw tandarts bemiddelen, met als doel alsnog een oplossing te vinden.
Geschil
Als u er ondanks de hulp van de klachtenfunctionaris niet uitkomt, kunt u een beroep doen op de Geschilleninstantie Mondzorg. Dat kost €75,-. Bij de geschilleninstantie wordt uw klacht door een commissie van vijf deskundigen beoordeeld. Die geeft een bindend oordeel over uw klacht.
Wat is een ‘angsttandarts’?
“Angsttandarts” is geen beschermde titel, iedere tandarts mag zich angsttandarts noemen. Er zijn veel tandartsen die zich zo noemen en goed werk verrichten.
In Nederland zijn echter maar 19 geaccrediteerde angsttandartsen. De erkenning voor tandarts angstbegeleiding wordt afgegeven door de VBTGG (De Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheidzorg voor Gehandicapten) . De officiële naam hiervoor is ‘tandarts angstbegeleiding’. Hiervan zijn er 19 in Nederland.
De erkende angsttandarts moet zijn/haar erkenning elke vijf jaar verlengen met voldoende scholing en behandelingen. Onze angsttandarts Maaike Schutjes is als sinds 2010 in het bezit van een accreditatie van de VBTGG.
Waarom zijn mensen (vaak) bang voor de tandarts?
Hoeveel mensen zijn bang voor de tandarts?
Krijg ik ook een vergoeding voor een angsttandarts?
We hanteren dezelfde tarieven als een andere tandarts. Meestal wordt de extra tijd die nodig is voor volwassenen vanuit de basisverzekering vergoed.
Vraag dit na bij uw eigen verzekering!
Bent u heel erg bang voor de tandarts?
Krijg ik ook een vergoeding voor een angsttandarts?
Vraag dit na bij uw eigen verzekering!