Gespecialiseerde angsttandarts in Den Haag

Bent u bang voor de tandarts? Onze angsttandarts begeleidt u.
Met haar hulp overwint of vermindert u uw angst. En krijgt u weer een gezond gebit.

“Maar liefst 40% van alle Nederlanders is in meer of mindere mate bang voor de tandarts. U bent dus absoluut niet de enige.”

Maaike Schutjes, de eerste angsttandarts van Den Haag

De angst voor tandartsen fascineerde onze eigen angsttandarts, Maaike Schutjes. Zij deed er 3 jaar lang studie naar. Leerde hoe je omgaat met patiënten met angst. Zelfs wanneer die extreem is.

Maaike werd zo de eerste opgeleide, gediplomeerde angsttandarts van Den Haag (en nog steeds nagenoeg de enige).

Inmiddels zijn al veel mensen van hun fobie voor de tandarts afgeholpen door tandarts Maaike en collega tandarts Inge, Iris en Puck. Iedere keer weer met grote voldoening.

Het begint met een kennismakingsgesprek

Heeft u angst en overweegt u om zich bij ons in te schrijven? Geef hierbij dan aan dat u bang bent. Wij sturen u dan een vragenlijst zodat we u de best mogelijke zorg kunnen geven. Zodra u de vragenlijst ingevuld aan ons terug heeft stuurt, bellen wij u voor een intake.

Tijdens de intake krijgt u alle tijd om te vertellen over uw angst. En wij luisteren. We vinden niets ‘gek’. En als u het goed vindt, kijken we even rustig met een spiegeltje naar uw gebit. Ook maken we een paar röntgenfoto’s en wilt u verder gaan, dan maken we een behandelplan met u. Tijdens de intake vindt er geen behandeling plaats.

De intake kost rond de € 220. Daarna sturen we u een vrijblijvende begroting voor verdere behandeling. Daarin leest u wat nodig is om uw gebit weer gezond te maken of te houden.

We doen niets zonder dat u er klaar voor bent

Ook wanneer u voor een behandeling komt, nemen we ruim de tijd voor u. Wordt het u te veel? Dan stoppen we gewoon even. We doen niets zonder dat u er klaar voor bent.

Net als tijdens het kennismakingsgesprek zorgen we dat u een goed gevoel overhoudt aan uw bezoek. Zodat u de moed heeft door te gaan.

Wij stellen u op uw gemak

We doen er alles aan om u op uw gemak te stellen. Daarvoor gebruiken we verschillende wetenschappelijke technieken. Maar ook ademhalingstechnieken, bijvoorbeeld.

De behandeling zelf bouwen we rustig op. Als we bijvoorbeeld moeten boren, laten we u eerst wennen aan het geluid. En we checken of het goed met u gaat. Indien nodig herhalen we dit. Totdat u klaar bent voor de volgende stap.

Waarom wij niet onder narcose behandelen

Een alternatief voor angstbegeleiding is behandeling onder algehele narcose. U bent van de wereld, terwijl de tandarts z’n werk doet. Dit klinkt heel aantrekkelijk; u merkt er immers helemaal niets van.

Maar van uw angst komt u zo niet af. In plaats van de confrontatie met de angst aan te gaan, mist u uw kans om het probleem aan te pakken. En uw angst in de toekomst aan te kunnen.

Wilt u een intake plannen met een van onze angsttandartsen?

Vul hieronder uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij sturen u onze vragenlijst toe.

inschrijven (landingspages)
Geslacht *
Hoe heeft u ons gevonden?
Privacy *

Is uw kind bang voor de tandarts?

Ook dan kunt u bij ons terecht. Beide tandartsen hebben veel ervaring opgedaan in de loop der jaren. We behandelen de kinderen stapsgewijs. Onder het motto ‘we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen’ krijgt een kind vertrouwen.